Wereldtentoonstelling  Gent

                        1913

                                                                                                                                                                                                            

Meer info en vooral foto's 

Rondgang en Getuigenis

Deel 1

Deel 2

België

Oud Vlaanderen

 

 

Heel bijzondere en aan te raden website met heel veel info en documentatie te vinden op de site van Jos Billen

https://gent1913.eu/

 

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:
https://beeldbank.stad.gent/
Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/

De wereldtentoonstelling van 1913 vond plaats in de Belgische stad Gent. Het Bureau International des Expositions heeft de tentoonstelling erkend als de 19e universele wereldtentoonstelling. De expo werd gehouden van 6 april tot oktober 1913 in de Sint-Pieters-Aalstwijk, op de plek waar zich nu het Citadelpark en het Miljoenenkwartier bevinden. Met een oppervlakte van 130 hectare was dit een stuk groter dan de eerdere tentoonstelling in Brussel.

Officieel namen 30 landen deel aan de wereldtentoonstelling nl: België ( Met Belgisch Congo), Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland, Spanje, Canada, Perzië, Argentinië, Guatemala, Bolivia, Chili, Californië, De Franse Kolonies met Algerije, Marokko, Tunesië, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije, Rusland, Italië, Denemarken, Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Monaco, Brits Indië en Japan. Daarnaast was ook een Senegalees en Filipijns dorp gebouwd.