Alkstraat

Er moet hier een beluik zijn geweest. Echter alle huizen die hier in de buurt stonden zijn afgebroken. Nu heeft de stad een idee om sociale woonunits te bouwen. Om die 50 wooneenheden – sommigen in de vorm van appartementen – te kunnen bouwen, moet de buurtweg over het Redersplein worden opgedoekt. Maar een buurtweg zomaar afschaffen kan niet, daar is een openbaar onderzoek voor nodig. De actievoerders roepen nu iedereen massaal op om bezwaar in te dienen tegen de afschaffing van de Alkstraat.     “De Alkstraat is steeds belangrijk geweest voor de wijk, deze weg staat al op de Ferrariskaarten sinds 1745, en is momenteel de enige veilige weg voor fietsers en voetgangers die naar Meulesteebrug willen”, klinkt hun verklaring. Zonder het afschaffen van de buurtweg kan er niet gebouwd worden, en als er niet gebouwd kan worden, kan ook het Meulesteebos blijven bestaan, is de redenering. 

Daar ik slechts 1 foto heb gevonden van dit beluik heb ik ervoor gekozen de omgeving wat meer te duiden aan de hand van sfeerfoto’s

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent/

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar

https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent

Mijn dank aan Lut Laureys voor de hedendaagse foto’s

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200251597674629&type=3