Anjelierstraat

Anjelierstraat is een straat in Gent, Oost-Vlaanderen. In totaal zijn er ongeveer 82 huizen, condos, appartementen of land op de straat van Anjelierstraat. 

In een nieuw stadsproject wordt de omgeving rond de watertoren met inbegrip van de Anjelierstraat, Boekweitstraat en de Maïsstraat geïntegreerd in het park. In dit deel komt meer ruimte voor sport en spel. Het kanaal De Lieve vormt een centrale as door het park. Het wordt zoveel mogelijk zichtbaar gemaakt. Paden zullen de drie delen van het Bloemekenspark met elkaar verbinden. Daarnaast zullen fietsers ook van de Gaardeniersbrug door het park naar de

Bloemekenswijk (Roggestraat en Maïsstraat) kunnen rijden. Hierbij wordt de omgeving rond de watertoren geïntegreerd in het park en wordt de Maïsstraat geknipt. Het betreft een volledige heraanleg van de wegenis, waarbij de bestaande straten zoveel als mogelijk worden onthard en worden geïntegreerd in het park.

De rioleringen en de wegenis van de Anjelierstraat, Boekweitstraat en een deel van de Maïsstraat zijn in slechte staat en dienen integraal heraangelegd te worden

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent/

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar
https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent