Boomstraat

Er ligt een tweezijdig bebouwd steegbeluik, gebouwd door aannemer C. Eggermont in 1903. Grotendeels verbouwde woningen. Behouden hoekhuizen met afgekante hoektravee uitlopend in tuitgeveltje met pinakel.

Op het braakliggende perceel tussen de Boomstraat en de Peerstraat zal sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een woonproject met 32 woningen ontwikkelen, met ook een nieuwe autovrije groene weg, die de Boomstraat met de Peerstraat zal verbinden.
Concreet komen er 23 eengezinswoningen met drie of vier slaapkamers en een private tuin. Op de hoeken worden twee kleine appartementsgebouwtjes voorzien met in totaal negen appartementen.
Er komen ook twee parkeerhavens met samen dertien private parkeerplaatsen voor de bewoners van het project. Tussen de nieuwe huizen zal er publieke speelruimte en groen zijn, toegankelijk voor iedereen.
Volgens de huidige plannen zullen de werken in het najaar van 2018 van start gaan.

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar

https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent

 

20161129 Presentatie Sociaal Woningproject Boomstraat Peerstraat 0
PDF – 4,2 MB 298 downloads

Hiernaast ligt de presentatie van een sociaal woningproject in de Boomstraat

 

St Theresiakerk