Karmelietenstraat

Voorheen Onze-Lieve-Vrouwstraat. Het is een van de smalste straatjes van het Patershol en vormt een loodrechte verbinding tussen de Corduwaniersstraat en de Plotersgracht. het, en gelegen is in het hartje van de wijk "Patershol". De meeste woningen zijn uit de 18de en 19de eeuw, die gedeeltelijk aangepast werden en/of in vervallen staat verkeren. Oorspronkelijk straatbeeld werd totaal geschonden door sloping van een perceel gelegen tussen Onze-Lieve-Vrouwstraat en Rode Koningstraat. Dit is nu vervangen door speelplein.

 

Karmelietenstraat 3

Dubbelhuis van twee bouwlagen afgedekt met schilddak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de negentiende eeuw. 

Karmelietenstraat 5

Leegstaande, kleine woning in baksteenbouw, afgedekt met zadeldak (Vlaamse pannen), gelegen achter woning nummer 9 en toegankelijk langs een poortje dat zich tussen nummer 7 en 9 bevindt. Ontoegankelijk, vermoedelijk gebruikt als stapelplaats.

Kalmelietenstraat 11

Twee enkelhuisjes van twee bouwlagen hoog en elk twee traveeën breed, afgedekt met een afgewolfd dak (Vlaamse pannen), vermoedelijk uit de 18de eeuw