Brouwerstraat

Over enkele jaren is de wijk tussen de Hoogstraat, Peperstraat, Ramen en de Brouwersstraat volledig gerenoveerd. Na de bouw van het Grand Hotel Reylof en de appartementen tussen de Peperstraat en de Komijnstraat is nog een tweede project in de maak. Residentie Hoogstede, die tussen de Hoogstraat en de Brouwersstraat verrijst, is al bijna verkocht. 

Herwaarderingsproject met appartementen en ééngezinswoningen rond waardevolle binnentuin in Historisch centrum Gent. Hoogstede is voorbeeld bij uitstek van de samensmelting van verleden, heden en toekomst. Architect Gustavo Mulhall zet met trots zijn schouders en naam onder dit project. De 7 stadswoningen en 22 appartementen en studio's van zijn hand beloven een compromisloze samengang van kwaliteit en comfort. Alle appartementen kijken uit op, en hebben toegang tot een historisch waardevolle binnentuin. De private woningen beschikken over een individuele stadstuin.  Ondergrondse standplaatsen ook nog afzonderlijk beschikbaar. Plannen, lastenboek en kostenoverzicht vrijblijvend te bekomen op kantoor. 

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent/

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar

https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent