Dierentuinlaan

Is eigenlijk het verlengde van de Franklin Rooseweld laan. Dit was een brede rechte laan gesitueerd aan de westkant van het in 1928 aangelegde Koning Albertpark en leidend van het Frankrijkplein tot de Benardstraat. Voorheen zogenaamd Dierentuinlaan: deze circa 1850 aangelegde laan liep namelijk langs het Zuidstation richting Sint-Lievensvest voorbij de Dierentuin. De oprichting van de Dierentuin dateert van 1851 op initiatief van de Maatschappij van Natuurlijke Geschiedenis die daartoe een uitgestrekt terrein op de Muinkmeersen aangekocht had en waarvan het park aangelegd werd naar ontwerp van architect A. Pauli, verkaveld in 1906.

 Het Agentschap Wegen en Verkeer is een hele tijd bezig met de bouw van een fietstunnel aan de Gentse Stadsring. Die moet tegen de zomer klaar zijn. Aan de andere kant van de stadsring blijft de bovengrondse oversteekplaats van de Keizervest naar Sint-Lievenspoort wel nodig. Die wordt daarom dubbelrichting gemaakt. De werken starten maandag.

Op de Gentse stadsring R40 wordt de bovengrondse oversteekplaats voor fietsers en voetgangers van Keizervest naar Sint-Lievenspoort dubbele richting gemaakt. Het middeneiland wordt aangepast en aan de beide zijden van de oversteekplaats wordt meer opstelruimte voorzien. De aangepaste oversteekplaats zal uitgerust zijn met verkeerslichten met een drukknop. De aanpassingswerken zullen samen met de nieuwe fietsonderdoorgang langs de Schelde klaar zijn deze zomer. De werken starten maandag, en verkeer aan de werken zal dan over één rijstrook moeten. Fietsers en voetgangers krijgen een omleiding via de Zuidparklaan, Okapistraat en Dierentuinlaan.

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent/

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar

https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent