Fuchsiastraat

Straat die verbinding vormt tussen de Fransisco Ferrerlaan en de Frans van rijhovenlaan, en daarna doorloop tot de Maisstraat. Trace met onopvallende huisgevels.

Voormalige suikerij fabriek "De Zon" van de zogenaamd "Samenwerkende Maatschappij Vooruit", bewaarde bakstenen gebouwen aan de straatkant (ingang en kantoren), gebouwd naar ontwerp van Ferdinand Dierkens in 1910. Linkerdeel bestaande uit een overbouwde inrijpoort met topgevel: oorspronkelijk slechts één bouwlaag, reeds in 1915 met één verdieping verhoogd, doch met hergebruik van dezelfde afwerking, namelijk toog afgedekt met arduinen dekplaat en topstuk met obelisk. Poort geflankeerd door arduinen schamppalen. Ernaast gebouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder schilddak. Getoogde vensters per twee gekoppeld en gescheiden door pilasters.

Bij het verzamelen van foto’s en documentatiemateriaal heb ik onder andere gebruik gemaakt van beeldmateriaal uit de collectie van archief Gent. Via onderstaande link kom je op hun uitgebreide site:

https://beeldbank.stad.gent/

Voor de beschrijving van huizen en straten verwijs ik naar

https://beeldbank.onroerenderfgoed.be/images?text=gent